• کابینۀ شخصی

ادامه افزایش تورم Market Watch

تجزیه و تحلیل بازارهای مالی و کالایی

 

عناوین مهم امروز عبارتند از:

 

تورم به اوج خود نرسیده است

پایداری روندها ادامه دارد

طلا در راه رسیدن به 1600 دلار

ذخایر نفت آمریکا

بیت کوین نتوانست انتظارات را برآورده کند

 

بانک اروپایی بازسازی و توسعه اعلام کرد که تورم هنوز به اوج خودش نرسیده. ما در مورد منطقه ای صحبت میکنیم که حدود 40 کشور از قزاقستان تا مجارستان و تونس رو پوشش میده. احتمالا میدونید که عامل اصلی رشد تورم، قیمت منابع انرژیه. در عین حال، این شاخص قیمت تولیدکننده هست که به‌ عنوان‌ شاخص کلیدی برای نشون دادن پتانسیل رشد بیشتر در شاخص قیمت مصرف کننده یا همون تورم، به حساب میاد. مشکل اینه که قیمت‌های تولیدکننده سریع‌تر از قیمت‌های مصرف‌کننده رشد می‌کنند، این به این معنی که هنوز برای صحبت کردن درباره کاهش نرخ تورم خیلی زوده. و این خبر بدی برای بازارهای سهام و کالاست، بنابراین احتمال تقویت بیشتر دلار آمریکا و تضعیف ارزهای پرریسک وجود داره.

چشم انداز رشد بیشتر تورم، امید به تغییر در روند فعلی رو کاملاً از بین میبره. اگه توی داده های بعدی آمریکا و اروپا شاهد تایید این پیش‌بینی باشیم، فشار روی دارایی‌های پرریسک همچنان افزایش پیدا میکنه. طرف دیگه ترازو، دلار آمریکا و اوراق قرضه دولتی قرار دارن که همچنان در حال افزایشن. تا به امروز، افزایش تورم به معنای افزایش شدید نرخ بهره پایه توسط فدرال رزرو بوده که به نوبه خودش یک سیگنال کاهشی برای طلا، نفت، بازارهای سهام و حتی ارزهای دیجیتاله. این روندهایی هست که ما تا به حال شاهدش بودیم و به احتمال زیاد برای مدت طولانی پایدار خواهند بود.

تقویت سریع دلار آمریکا توی کل بازار همچنان به فشار روی طلا ادامه میده. در افتتاح جلسه معاملاتی اروپا، قیمت طلا در پایین ترین سطح سال جاری معامله شد که این نشون دهنده تمایل به ادامه کاهشه. نزدیکترین هدف برای فروشنده ها، سطح روانی 1600 دلار در هر اونسه. با این حال، سطح حمایتی فنی و قوی 1450 دلار سطحیه که میتونه موج فعلی فروش ره که بعد از شکست سطح حمایتیه 1680 دلار تشدید شد رو متوقف کنه.

توی بازار نفت هم وضعیت به همین شکله. کاهش رشد اقتصاد جهانی باعث کاهش تقاضای فیزیکی برای نفت میشه. سقوط قیمت نفت توی آغاز سال 2020 رو به یاد بیارید که ناشی از کاهش قابل توجه فعالیت تجاری در سراسر جهان بود. الان ما در مورد یه همچین کاهشی توی اقتصاد جهانی صحبت نمی کنیم، با این حال، در حال حاضر شاهد افزایش متوسط ذخایر نفت ایالات متحده هستیم. دیروز موسسه نفت آمریکا پنجمین افزایش هفتگی ذخایر رو ثبت کرد که بیشتر از پیش بینی ها بود. بنابراین، احتمالا وزارت انرژی ایالات متحده هم افزایش ذخایر ر‌و ثبت کنه و در نتیجه فشار بیشتری روی قیمت نفت وارد کنه.

حالا بیایید به بازار ارزهای دیجیتال سری بزنیم. علیرغم اینکه بیت کوین نتونست بره به بالاتر از 20 هزار دلار، اما سقوط اون هم منجر به تکرار مینیموم های سال جاری نشد. تا الان این تنها خبر خوب برای سرمایه گذاران و معامله گران این بازاره. اما رفتن قیمتها به زیر 18 هزار دلار میتونه موج قوی فروش رو به راه بندازه. عامل اصلی نزولی برای بازار ارزهای دیجیتال و همچنین سایر دارایی‌های پرریسک، تورمه. رشد تورم، فدرال رزرو و سایر بانک های مرکزی رو مجبور میکنه تا سیاست پولی رو سخت تر کنند. توی دراز مدت، این یک سیگنال بسیار بد برای ارزهای دیجیتال و سایر دارایی های پرریسکه